Ekonomi

Altın Makas Aralığı En Düşük Bankalar (Detaylı Rehber 2023)

0
altın makas aralığı en düşük bankalar
altın makas aralığı en düşük bankalar

İnsanlar paralarının değerini korumak veya az da olsa paralarına değer katmak için farklı yatırım araçları arayışlarındalar. Halk arasında “güvenli liman” olarak bilinen altın da bu arayışın sonucunda en çok edilen araçlardan birisi oluyor. Fakat insanlar zaten paralarının değerini korumaya çalıştığından dolayı altın alırken en az masrafla almak istiyor. Bankaların alış ve satış arasındaki makas aralığı da bu maliyetlerin en büyüğünü oluşturuyor. Alış ve satışta komisyon alınmasa da bu makas aralığından bankalar kazançlarını sağlıyorlar. Fakat bazı bankalarda bu makas aralığı çok yüksek seviyelere çıkabiliyor. Peki altın makas aralığı en düşük banka hangisi?

Altın Makas Aralığı En Az Olan Bankalar

Bankaların her biri farklı makas aralıklarında altın alış ve satışı yapıyor. Genel olarak katılım bankaları ve dijital bankacılık uygulamaları en düşük makas aralıklarını sunuyor. Bankaların şu anda makas aralıkları aşağıdaki gibi oluyor. Tabii ki bu rakamların yazının yazıldığı anda geçerli olduğunu, zamanla değişiklikler olabileceği unutulmamalı.

Ziraat Bankası Altın Alım-Satım Farkı

Ziraat Bankasında şu anda bankanın altını alış kuru 961,57 TL, satış kuru ise 978,93 TL yani aradaki fark 17 TL 36 kuruş.

HalkBank Altın Makas Aralığı

Altın makas aralığı en düşük olan bankalar içerisinde Halkbank genelde yer almıyor. Ancak dönem dönem mobil uygulama ve internet şubesi üzerinden güzel fiyatlarla işlem yapma olanağı sunduğunu da belirtmekte fayda var. HalkBank’da isea altının alış kuru 955,92 TL, satışı 975,43 TL aradaki fark 19,51 TL.

VakıfBank Altın Alım-Satım Kur Makası

Bir diğer devlet bankası olan VakıfBank’da ise altının satış fiyatı 974,20 TL alış fiyatı ise 956,40 TL. Yani aradaki fark 17,8 TL.

Türkiye İş Bankası Altın Alım-Satım Farkı

Ülkemizde en çok kullanılan bankalardan birisi olan Türkiye İş Bankası’nda altının alış fiyatı 954,83 TL satışı ise 972,17 TL aradaki makas 17,34 TL oluyor. Bu da Türkiye İş Bankası’nı en düşük makas aralığı olan bankalardan birisi haline getiriyor.

Ziraat Katılım Altın Makas Aralığı

Ziraat Katılım bankasında altının alışı 961,68 TL, satışı ise 979,81 TL aradaki fark 18,13 TL oluyor.

Garanti BBVA Altın Makas Aralığı

Garanti’de ise altının alış fiyatı 958,77, satış fiyatı 973,09 TL. Aradaki makas 14,32 TL oluyor. Garanti bu düşük makası ile listemizde birinci sırayı alıyor.

Yapı Kredi Altın Makas Aralığı

Yapı Kredi bankasında ise altının alış fiyatı olarak 962,20 TL bizi karşılıyor satışta ise 979,37 TL bir fiyat sunuluyor. Yani aradaki makas 17,17 TL oluyor. Yapı Kredi’de makas aralığı en düşük bankalardan birisi olmayı başarıyor.

Albaraka Altın Makas Aralığı

Bir diğer katılım bankası olan AlBaraka’da altının alış fiyatı 952,86 TL, satış fiyatı ise 973,58 TL. Aradaki fiyat farkı yani makası 20,72 TL oluyor. Bu da diğer bankalara göre en yüksek bankalardan birisi oluyor.

Kuveyt Türk Altın Makas Aralığı

Altın alanların en çok tercih ettiği bankalardan birisi Kuveyt Türk oluyor. Kuveyt Türk’te Altın’ın alış fiyatı 956,64 TL, satışı ise 974,28 TL. Yani aradaki fark 17,64 TL oluyor. Diğer bankalara göre nispeten az olsa da yine de arada ciddi bir makas bulunuyor. En düşük bankalar arasında da yazının yazıldığı an itibari ile ilk 5’e giremiyor.

Cepteteb Altın Makas Aralığı

Bir dijital bankacılık uygulaması olan Cepteteb’de gram altının alış fiyatı 958,82 TL oluyor. Satış fiyatı ise 979,48 TL. Yani aradaki makas 20,66 TL oluyor. Bu da Cepteteb’i makası en yüksek bankalardan birisi haline getiriyor.

Enpara Altın Makas Aralığı

Enpara ise bir diğer dijital bankacılık uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Enpara’da altının alış fiyatı 953,84 TL, satış fiyatı olarak ise 969,87 TL görünüyor. Bu da aradaki makası 16,03 TL yapıyor. Makas aralığı olarak en düşük bankalardan birisi oluyor.

Enpara, döviz makas aralığı en düşük bankalar arasında da yer alıyor. Dijital Bankacılık denildiğine akla ilk gelen banka konumunda bulunan Enpara, yatırımcılara bu avantajlarının yanı sıra ücretsiz para transferi, kart aidatsız kredi kartı gibi önemli avantajlar da sunuyor.

Odeabank Altın Alış-Satış Fiyatı Farkı

Odeabank’ın altın alış kuru şu anda 957,62 TL, satışı ise 972,62 TL yani aradaki fiyat farkı 15 TL. Bu da Odeabank’ı altın makası en düşük bankalardan birisi yapıyor.

Akbank Altın Makas Aralığı

Akbank’da altının alış fiyatı 953,46 TL, satışı ise 970,57 TL. Yani aradaki alış – satış makası 17,11 TL. Bu değer ile Akbank altın makas aralığı en düşük banka olmasa da, en düşük bankalardan birisi oluyor.

Banka şubesinde sunulan ile internet ubesinde sunulan altın makas aralıkları birbirinden farklı olabiliyor. Bu nedenle Akbank’ın İnternet Bankacılığı üzerinden altın çevirme işlemlerinizi yapmanızı tavsiye ediyoruz. İnternet Bankacılığı üzerinden işlem yapıldığında altın makas aralığı düşük olan bankalar listesine girebilecek kur farkları olduğunu görebilirsiniz.

Altın Makas Aralığı En Düşük Banka

Sonuç olarak bankaların makas aralığı 15 TL ile – 20 TL arasında dolaşıyor. Yazımızı yazdığım an itibari ile makası en düşük olan bankalar sırası ile;

  1. Garanti
  2. Odeabank
  3. Enpara
  4. Akbank
  5. Yapı Kredi oluyor.

Altın alıp – satarken aradaki makası en düşük banka yazının yazıldığı an itibari ile Garanti bankası oluyor. Sonrasında Odeabank, Enpara, Akbank ve Yapı Kredi geliyor. Diğer bankalarda makas aralığı 20 TL’ye kadar çıkabiliyor. Ortalamalarda ise 17 TL’lerde alış satış farkı bulunuyor.

Sayfamızda altın alım satımında yatırımcılara en düşük makas aralıklarını sunan bankaları listeledik. Eğer sayfamızı yetersiz gördüğünüz yerler var ise yorum kısmından bizlere bildirebilirsiniz. Sizlerin de test ederek daha düşük farklarla alış-satış işlemi yaptırdığını düşündüğünüz bankalar var ise konu altına yorum bırakabilirsiniz. Ayrıca konu ile ilgili farklı bir kaynağa da buradan ulaşabilirsiniz.

Borsada Spekülatör Kime Denir? Borsada Spek Ne Demek?

Previous article

Hiperenflasyon Nedir? Hiperenflasyon Nedenleri ve Sonuçları

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

More in Ekonomi