Asgari ÜcretlerEkonomiGenelGüncel

Türkiye’de Yüksek Maaşlı Meslekler Hangileri? En Çok Kazanan Meslekler

0
yüksek maaşlı meslekler2021
Türkiye'de yüksek maaşlı meslekler 2021, çok kazandıran meslekler

Yer aldığınız sektörde mesleğinizi icra ederken, yüksek bir gelir seviyesine ulaşabilmeniz için iyi bir lisans eğitimini tamamlama dışında birçok farklı ayrıntıyla kendinizi donanımlı bir hale getirmeniz gerekebilir. Örneğin, sadece iyi bir üniversiteden işletme mezunu olmak değil yabancı dil bilgisine sahip olmak, yazılım kullanabilmek, kişisel gelişim sertifikaları sahibi olmak veya iş tecrübeleri elde etmek sayesinde yüksek maaşlar almak mümkündür. Bu yazımızda Türkiye’de yüksek maaşlı meslekler konusunu ele alacağız.

Her ne kadar yüksek maaşlı bir meslek icra etmek için gerçekten iyi bir donanıma sahip olmanız gerekse de bazı meslekler kendiliğinden işe başladığınız ilk andan itibaren size yüksek bir gelir sağlayabilir. Üstelik bu mesleklerde lisans eğitimini tamamlamanız ve kısa bir iş tecrübesi elde etmeniz sonrasında dahi birçok kişinin hayal ettiği gelirlere ulaşabilirsiniz. Bu açıdan örnek olarak 11 farklı meslek ile en yüksek gelirleri sağlayan meslekler teker teker incelenebilir.

1- Yazılım Mühendisliği

Dünya genelinde de popüler bir meslek haline gelen ve son yıllarda ülkemizde de daha popüler bir hal alan yazılım mühendisliği, Türkiye’de en yüksek maaş ödenen mesleklerden birisidir. Hele ki uluslararası firmalarda çalıştığınızda, döviz üzerinden çok yüksek maaşlar alabilirsiniz.

2- Pilotluk

Sadece yüksek maaş alınması değil aslında üniforması, prestiji ve sahip olduğu avantajları ile birlikte pilotluk bu listede mutlaka yer alması gereken mesleklerden birisidir. Zorlu bir eğitim süreci ve yüksek hassasiyet gerektiren bu meslek yine yüksek bir lisans ücreti ile elde edilen masraflar sayesinde çok yüksek gelirler sağlamaktadır.

3- Yeminli Mali Müşavir

Bir yeminli mali müşavir olmak için serbest muhasebecilikten başlayarak yıllar boyunca sektörde devam etmeniz ve tüm eğitimlerinizi tamamlamanız gerekmektedir. Fakat sonrasında çalıştığınız sektöre veya kuruma göre çok yüksek gelirler elde edilebilir.

4- Yönetim Danışmanı

Şirketlerde daha yüksek gelir ve daha iyi bir vizyon için önemli bir göreve sahip olan yönetim danışmanları, yine en yüksek gelir elde eden mesleklerden birisidir.

5- Noterlik

Hukuk fakültesini tamamlamanız, meslekte uzun yıllar tecrübe etmeniz ve sonrasında noter başvurusuyla birkaç yıl boyunca sabretmeniz sonucunda bir noter olarak çok iyi bir gelire ulaşabilirsiniz.

6- Petrol Mühendisliği

Türkiye’de son yıllarda çok yüksek bir gelir elde eden petrol mühendisleri, özellikle artan petrol arama faaliyetleri ve yurt dışından ülkemize ulaşan sektör çalışmaları ile önemli bir noktaya ulaşmıştır.

7- Eczacılık

İnsanların temel ihtiyaçlarından biri olan ilacın karşılanması açısından hizmet veren eczacılar, bugün Türkiye’de en fazla kazanan meslekler arasında görülmektedir.

8- Uzman Doktorluk

Pratisyen bir hekimin dahi gayet yüksek bir maaşa sahip olduğu Türkiye’de, yıllar boyunca süren uzmanlık eğitimini tamamlayan bir uzman doktor, doçentlik ve profesörlük gibi bir seviye ile de çok yüksek bir gelir seviyesine ulaşabilir.

9- Avukatlık

Hukuk, çağlar boyunca bir ihtiyaç olduğu gibi günümüzde de her insanın ihtiyaç duyduğu bir olgudur. Adaletin sağlanması açısından da Türkiye’de avukatlar prestijli bir mesleğe sahip olarak, başarılı dava süreçleri ile çok yüksek gelirlere sahip olabilmektedir.

10- Sigorta Uzmanı

Sigortacılık dahi tek başına çok yüksek bir hacme sahip olan bir sektör olurken, bu sektörde yer alan bir sigorta uzmanı, riskleri ve belirsizlikler gibi noktaları değerlendirerek mali sonuçları hesaplarken, bu uzmanlık sayesinde çok yüksek bir gelir elde edebilir.

11-) Yatırım Danışmanlığı

Forex piyasasında veya hisse senedi piyasalarında yatırım danışmanlığı son yılların gözde mesleklerindendir. Özellikle kripto para piyasaları da son dönemde oldukça yatırımcı çekmekte. İlerleyen dönemde yatırım danışmanlığı daha da revaçta olacak gibi görünüyor.

Metatrader 4 ve Metatrader 5 Platformlarının Benzerlikleri ve Farkları

Previous article

Girişimcilik Nedir, Girişimci Kime Denir, Ne İş Yapar?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir