Genelİş Hayatı

Twitch İle Oyun Oynayarak Para Kazanılır mı?

0
twitch ile para kazanmak
twitch ile para kazanmak

Ekonomik sıkıntıların artması ve teknolojinin gelişmesiyle internet üzerinden para kazanma yöntemleri daha çok ilgi çekmeye başladı. Emeğe dayalı, efor gerektiren işler yerine internet üzerinden çok daha kolay ve hızlı biçimde para kazanmanın son dönemlerde en popüler araçlarından biri de Twitch oldu.

Twitch İle Oyun Oynayarak Para Kazanılır mı?

Oyuncuların oyun akışını canlı olarak paylaştıkları bir platform olan Twitch, 2005 yılında Justin Kan tarafından kuruldu 2014 yılına kadar Justin.Tv ismiyle hizmet verirken 2014 yılında 970 milyon dolar karşılığında Amazon’a satılmasının ardından Twitch ismiyle bugün aylık 140 milyon izleyiciye sahip. Twitch, oyuncunun oynadığı oyunu canlı olarak takipçileriyle paylaşması üzerine kurulu bir sistem ve ücretsiz bir platform olan Twitch’te isteyen herkes yayıncı olabilir.

Sadece oyun oynayanlar değil, medya kuruluşları, e-spor takımları ve oyun yayıncıları da kendi tanıtımlarını yapmak için Twitch’te kanallara sahipler.

Twitch’e ücretsiz olarak kayıt olduktan sonra arama kısmından istediğiniz yayıncının profiline ulaşmak veya oyun kategorilerinden yayıncı seçmek mümkün. Twitch Türkiye’de en popüler yayıncılardan bazıları Jahrein, Elraenn, Unlost,Wtcn, Kendine Müzisyen gibi kullanıcı adlı yayıncılar.

Twitch’te Para Kazanma Yöntemleri Nelerdir?

Twitch’te başlıca para kazanma yöntemleri şunlardır;

  • Abonelikler
  • Ücretli Sponsorluklar
  • Reklam Gelirleri
  • Bağışlar
  • Youtube

Öncelikle Twitch’te yayın açmaya başlamak için bir ekran kaydetme ve aktarma programı kullanmak gerekir. Bu amaçla kullanılan en yaygın programlardan biri Open Broadcaster Software isimli programdır. Yayın ayarları da yapıldıktan sonra canlı yayına başlayabilirsiniz. Diğer sosyal medya programlarında olduğu gibi Twitch’te de istikrarlı biçimde kaliteli yayınlar yaparak takipçi sayısının artması beklenir. Ancak tüm sosyal medya platformlarında olduğu gibi burada da insanların sadece sizin oynadığınız oyunla ilgilenmediğini, aynı zamanda sohbetiniz ve mizah anlayışınızın da takipçi sayınızın artmasında önemli rol oynayacağını unutmamalısınız.

Kullanıcıların takip ettikleri kanallara ücretli olarak abone olmaları mümkün. Twitch, aboneliklerden elde edilen gelirin yarısını almakta iken, abone sayısı arttıkça yapılan kesintiyi azaltmakta.

Abone sayısının artması ile birlikte oyun şirketleri ile iletişime geçip sponsorluk alarak canlı yayın sırasında görsel yerleştirme ile gelir elde etmek de mümkün.

Reklam geliri elde edebilmek için Twitch Partner (ortak) olmak için başvuru yapmanız gerekir. Böyle bir ortaklık kurabilmek için de 5000’den fazla takipçiniz olmalı ve haftada en az 3 saat yayın yapmalısınız. Şartları sağladıktan sonra başvuruda bulunabilir ve kabul alabilirsiniz, ardından Twitch, yayınınıza reklamlar sunar ve gösterim başına maaliyete göre gelir elde edebilirsiniz.

Twitch yayıncılarının asıl gelir kaynağı izleyicilerden gelen bağışlardır. Twitch’te bitcoine benzer şekilde “bit” sanal para birimi kullanılır ve izleyiciler sohbet odalarında kullanmak için bit ile ifade satın alabilir ve kullanım başına yayıncıya ücret ödenir.

Bir diğer yöntem ise Twitch’te yayınlanan videoları düzenleyip Youtube’ta yayınlamaktadır.Yayın sırasında beğenilen anlar veya önemli görüntüler birleştirilerek video haline getirilip Youtube’a yüklenebilir.

Twitch’te Para Kazanmak İçin Yapmanız Gerekenler

Twitch’te abone sayısını arttırıp para kazanmak için öncelikle platformda sıklıkla aktif olunması gerekir. İzleyicinin dikkatini çekmek için popüler bir oyunu oynamak, izleyiciyi interaktif şekilde sohbete dahil ederek ilgisini canlı tutmak, izleyicinin sorularına cevap vermek ve izleyicinin sıkılmasını önlemek için müzik kullanmanız gerektiğini de unutmamalısınız.

 

Cari Oran Nedir? Hesaplanması Nasıl Yapılır, Nasıl Yorumlanır?

Previous article

Instagram’dan Para Kazanma Yolları, 12 Etkili Yöntem Güncel 2021

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

More in Genel