EkonomiPiyasalar

Borsada Nasıl Para Kazanırım? Borsada Kazanmanın Püf Noktaları

0
borsada nasıl para kazanılır
borsada kazanmanın püf noktaları

Belirli miktar sermayeye sahip yatırımcılar nelere yatırım yapmalıyım sorusunu sürekli kendilerine sormaktadır. Konu hakkında gerek uzman yatırımcı kuruluşlarından yardım alarak gerekse kendi tecrübelerine dayanarak birtakım fikirler yürütür ve sonunda yapacağı yatırıma karar verir. Çoğunlukla borsa yatırımı ile sonuçlanan bu fikir yürütme faaliyeti sonunda, tahvil ve faiz benzeri türevlerin getirisinden daha fazla para kazanmak hedeflenecektir. Peki borsada para kazanılır mı? Borsada para kazanmak zor mu? Borsada para kazanmanın püf noktaları nelerdir?

Borsada Para Kazanılır mı?

Yapılan araştırmalar neticesinde borsanın yıllık ortalama getirisi banka faizlerinden yahut tahvil getirilerinden daha yüksek olduğunu ortaya koymuştur. Borsada faiz ve tahvillere nazaran daha yüksek kazanılmasının nedeni içerisinde barındırdığı risklerden kaynaklanmaktadır. Borsada akıllıca yapılacak yatırım sayesinde oldukça güzel paralar kazanmak mümkün olacaktır.

Özellikle 2020 yılı içerisinde salgın hastalık olmasına karşın borsalar yeni zirve noktaları görmüştür. Tüm dünyada hisse senedi piyasaları ciddi anlamda prim yapmış ve yatırımcılarına kazanç sağlatmıştır. Ancak bazı sektörel hisseler ( havayolu, turizm vb.) bu durumdan negatif etkilenmiştir.

Borsada Para Kazanmanın Püf Noktaları:

Borsaya yatırım yapmak artık oldukça yaygın hale geldi. Özellikle Covid-19 döneminde sert bir şekilde değer kaybeden hisse senetleri yatırımcılar açısından tekrar eski hale dönüleceği beklentisiyle cezbedici bir hal almıştır. Tabiri caizse piyasaya son zamanlarda yeni yatırımcılar dahil olmuş ancak borsanın kurallarından çok, borsada para kazanmanın püf noktalarını bilmeyenlerin sayısı da bir hayli fazlalaşmıştır.  Borsada para kazanmak için neler yapmalıyız?

Tecrübeli Yatırımcıları Dinleyin Ancak Son Kararı Daima Siz Verin

Borsada hisseler hakkında fikriniz yok ise uzman bir yatırımcıdan tavsiye isteyeceğiniz su götürmez bir gerçektir. Lakin her kendini uzman diye tanıtanlardan da fikir istenmemesi gerekmektedir. Kim olduğunu bilmediğiniz, kendini yatırımcı diye tanıtan, aslında iyi niyetli olmayan şahıslardan alınacak tüyolar genelde, tüyoyu veren kişilerin bu hisselere olan menfaati ile doğru orantılıdır. Bu şahıslar sürü psikolojisi taktiği uyguladığından, yatırımlar kesinlikle bu tarz spekülatif şahısların tavsiyesi ile yapılmamalıdır.

Borsa Sabırsızın Parasının Sabırlıya Geçtiği Platformdur

Sabırlı olunmalıdır. Sabır kavramı, borsa ile ilişkili olup borsa açısından vazgeçilmez bir unsurdur. Sabır sayesinde panik yapmaz ve olağanüstü dönemlerde hazırlıksız bir şekilde karar vermezsiniz. Kısaca borsada anahtarı sabır olanların getirileri de olağanüstü olabilmektedir. Bu anlamda borsa üstadlarından  Warren Buffet’ın şu sözü akıllara geliyor: ”Borsa Sabırsızların, Sabırlılara Para Aktardığı Mekanizmadır.

Gereksiz Endişelerden Uzak Durun’

Korku ve çok para kazanma hırsı borsada en büyük düşmanlarınızdır. Bir birey olarak; duygulara sahip olmak kesinlikle olağandır, ancak bazen bu duygular borsada en büyük düşmanınız olabilmektedir. Hırslı davranarak bir an önce zengin olma düşüncesi ile yapılan yatırım genelde hüsranla sonuçlanmaktadır. Yine korku durumunda yatırım yapılan hissenin küçük değer kayıplarında elden çıkarılması da aynı şekilde zarar verecektir. Yani, yatırımcılar uzun vadeli bir kazanç elde etmektense, ne pahasına olursa olsun kısa vadeli bir zarardan kaçınmayı tercih ederler.

Piyasa Takibi Yapmayı İhmal Etmeyin

Piyasayı sürekli takip etmek başka bir önemli kuraldır. Borsa piyasasını etkileyebilecek her hareketi izlemeli ve göz kulak olmalısınız. Bu size akıllı yatırım ve daha iyi getiri konusunda yardımcı olacaktır. Bu anlamda anlikdoviz.co sitesini takipte kalmak faydalı olabilir.

Borç veya Kredi ile Borsaya Girmeyin

Son olarak kesinlikle borçlanarak yatırım yapmayın. Evet muhtemelen şu şekilde fikir yürüttünüz. Belli miktar borç alıp, o para üzerinden kazanırım, kazandığım paranın borcu kapatacak kısmını elden çıkarır borcumu kapatırım elimde de kazandığım para kalır. Her ne kadar bu mantık kulağa hoş gelse de aksi sonuçları sizi altından kalkılamayacak bir borç yükü ile baş başa bırakabilir.

Resesyon Nedir? Resesyon Nasıl oluşur?

Previous article

Spread Nedir? Forex Piyasasında Spread Kavramı

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

More in Ekonomi