Bankacılık

Nasıl Banka Müdürü Olunur ? Banka Müdürü Olmak İçin Aranan Şartlar

0
banka müdürü olma yolları nelerdir
gişe memuru banka müdürü olabilir mi, banka müdürü olabilmek için ne yapmak gerek, kısa yoldan banka müdürü olunur mu

Bu yazımızda bankada nasıl müdür olunur ? Banka müdürü olmak için nasıl bir yol izlemeli ? Gişe memurları bankada müdür olabilir mi gibi bir çok soruyu cevaplandırıyoruz.

İş hayatında herkes iş güvencesi olsun, maaşı düzenli yatsın ister. Bunun için de eğer özel sektörde çalışılıyorsa kurumsal bir yerde çalışmak çok önemlidir. Türkiye’de halen en kurumsal yapılar bankalar ve finans sektörünün temel taşları. Ekonomi alanında eğitim herkes hayatının bir döneminde bu kurumsal yapılarda çalışmayı düşünmüştür. Bankada çalışmak kişileri hem maaş hem iş yönünden tatmin edebilmektedir. Ayrıca sosyal statü ve saygınlık olarak da en önemli mesleklerden biridir.

Eğer bir bankada yeni işe başladıysanız hemen müdür olmayı tabii ki bekleyemezsiniz. İşin inceliklerini öğrenmek belirli sınavlardan geçmek ve bu işe yatkınlığınızı üstlerinize göstermek bu yolda çok önemlidir. Bankada yeni işe başlayanlar düşük maaş alırken banka müdürleri çok yüksek meblağlarda para kazanabilmektedirler. Bu nedenle de her banka çalışanının hayalinde banka müdürü olmak yatar.

Banka çalışanlarında yükselme mümkün mü?

Tabii ki mümkün. Belirli bir tecrübe seviyesine geldikten sonra bankadaki her çalışan yükselme şansına sahiptir. Bunun belirli şartalrı ve prosedürleri mevcuttur. Yani her banka çalışanı bir gün müdür olacak diye bir kaide olmadığı gibi, bugün bankada farklı bir pozisyonda çalışan kişinin kesin olarak müdür olamayacak gibi bir algı oluşturulması da yanlış olacaktır.

Gişe memurları bankada müdür olabilir mi?

Gişede çalışan memurların emekliliklerine kadar gişe memuru olarak kalacaklarına dair çok yanlış bir bilgi var. Her banka personeli o bankada müdür olmaya adaydır bunu unutmamak gerekir. Örneğin 5 yıl tecrübeli bir gişe görevlisi gerekli koşulları sağlayarak bir üst kademeye, ardından o kademede de yeterince tecrübe kazanıp müdürlük şartlarını sağladıktan sonra müdürlüğe yükselebilir. Yükselme süreci tamamen kişinin azmine, çalışma isteğine ve insan ilişkilerinin ne derece kuvvetli olduğuna bağlıdır.

Banka müdürü olmak için nereden başlamak lazım?

Bir bankada müdür olabilmek için en kısa yol aranıyorsa, yeni mezun olan birinin başvurabileceği müfettiş yardımcılığı pozisyonu örnek olarak verilebilir. Bu pozisyonda çalışabilmek için bankaların iş ilanlarının sıkı takip edilmesi ve başvuru akabinde müfettiş yardımcılığı sınavına girilmesi gerekmektedir. Müfettiş yardımcılığı ve İngilizce yeterlilik sınavları verildikten sonra mülakat aşamasında başarılı olan adaylar müfettiş yardımcısı olarak göreve başlarlar.

Eğitim sürecinden sonra müfettişlik görev sürelerini başarıyla tamamlayan adaylar 10 yıl sonra rahatlıkla müdürlük pozisyonlarına başvurabilirler. Çünkü alınan müfettişlik eğitimi, kişilere banka işleyişini tamamen öğreten bir süreçtir.

Banka müdürlüğü için gerekli vasıflar nelerdir?

Bir banka müdüründe olması gereken en önemli özellik belki de kurallara bağlılıktır. Çok riski ve önemli bir iş olan banka müdürlüğü dikkatsizliği ya da kişisel kararları kaldırabilecek bir meslek değildir.

Gerekli bir diğer koşul ise yabancı dildir. En az bir yabancı dili ana dil yetkinliğinde konuşmak gerekmektedir. Bunlar haricinde banka içerisinde gösterilen başarılar her zaman adaya artı katacaktır.

Sonuç olarak banka müdürü olmak özellikle iktisat ve işletme öğrencilerinin bir çoğunun hayalidir. Ancak farklı bölüm mezunları da bankalarda çalışabilir ve müdürlüğe kadar yükselebilmektedir. Banka müdürü maaşları ve sosyal statüsü nedeniyle öğrencilerin hayalini süsleyen mesleklerdendir. Ancak yeni mezun bir kişinin bankada müdür olma şansı bulunmamaktadır. Yani ne kadar bilgili, ne kadar tahsisli olursanız olun banka müdürü olabilmek için önce daha alt kademelerde görev almış ve belirli bir tecrübe edinmiş olmanız gerekmektedir.

 

Banka Neden Kefil İster ? Bankalar Neden Kefil İstiyor ?

Previous article

Starbucks’a İlk Kez Gideceklere Tavsiyeler, Ne Yenir Ne İçilir ?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

More in Bankacılık